Cuma, Ekim 18, 2024
spot_img
Ana SayfaDuyurularİSTANBUL'DA GERÇEKLEŞECEK KÜRESEL İNOVASYON ZİRVESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞECEK KÜRESEL İNOVASYON ZİRVESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Türkiye Eureka Dönem Başkanlığı Kapsamında Düzenlenecek Eureka Küresel İnovasyon Zirvesi – 13-14 Haziran, İstanbul
Eureka, Avrupa ülkelerindeki sanayi ve araştırma kuruluşlarının dünya pazarlarındaki rekabet gücünü artıracak ileri teknolojilerin, ürünlerin ve hizmetlerin araştırılmasını ve geliştirilmesini, ülkeler arasında ortak projeler oluşturulmasını ve yürütülmesini teşvik etmek için kurulan bir uluslararası işbirliği platformudur. 1985 yılında Türkiye’nin de içinde bulunduğu 18 Avrupa ülkesi ve Avrupa Komisyonu tarafından kurulmuştur. Zaman içerisinde Eureka ağının etkisinin ve işlevselliğinin artmasıyla Eureka programına üye ülkelerin sayısı, Avrupa dışından Kanada, Güney Kore, Güney Afrika ve Singapur gibi ülkelerin katılımlarıyla 47’ye yükselmiştir.

2023/2024 dönemi için üçüncü kez başkanlığını üstlendiğimiz Eureka’nın Başkanlık görevi TÜBİTAK koordinasyonunda yürütülmektedir.

Türkiye Dönem Başkanlığı kapsamında 13-14 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde Eureka Küresel İnovasyon Zirvesi düzenlenecektir.

Tematik odaklı paneller, sunumlar ve ülke tanıtımları gibi çeşitli oturumları içerecek Küresel İnovasyon Zirvesi’nin içeriği, Yeşil ve Dijital Dönüşüm konularına odaklanarak hazırlanmaktadır. Zirve, katılımcıların araştırma ve inovasyonda en son trendler, ve en iyi uygulamalarla etkileşimde bulunabileceği kapsamlı bir platform sunacaktır. Zirvede ayrıca Eureka kapsamında desteklenmiş başarılı projelere Türkiye Eureka İnovasyon Ödülleri takdim edilecektir. Katılımcıların proje fikirlerine ortaklar bulabilmesi için sunumlar yapabileceği, ikili görüşmeler gerçekleştirebilecekleri ortamlar oluşturulacaktır. Bu doğrultuda zirveye Eureka üyesi 47 ülkeden üst düzey katılımcılar, inovasyon liderleri ve kendi alanında lider çalışmalar yapan öncü şirketler davet edilmiştir. Proje ortaklıkları oluşturmak ve ikili görüşmeler gerçekleştirmek üzere birçok ülkeden paydaş katılım sağlayacaktır.

Etkinlikle ilgili tüm bilgiler https://gis-2024.b2match.io/ adresinde yer almaktadır. Katılımcılar ayrıca bu web sayfası üzerinden etkinliğe kayıt olup diğer katılımcılarla ikili görüşmeler gerçekleştirebilmek için randevu oluşturabilmektedirler. Küresel İnovasyon Zirvesi ile ilgili tüm konularda iletişim için [email protected] e-posta adresi kullanılabilmektedir.

Dersan Koop
Author: Dersan Koop

Diğer Haberler